Szintézis-elmélet és -módszertan

A hagyományos politikai oldalak ünnepélyes eltörlése

2017/12/25. - írta: bacchans

A kortárs politika legfőbb kulturális tanulsága az, hogy: nincs "jobb" és "bal" - csak kizsákmányolók és kizsákmányoltak. A szükségszerű cselekvés, melyet a társadalmi problémák megoldásakor alkalmazunk, gyakorta túlmutatnak a normatív és erőszakmentes kereteken. Olykor a kényelmes, fenntarthatatlan tunyultságból már csak a traumák mozdítanak ki - az ERŐSZAK elengedhetetlen. Mondok egy példát: ha van egy fájó fogad, sokszor a foghúzás a megoldás. Nem kellemes, belesajdul a pofád, napokig kába vagy... de EZ volt A MEGOLDÁS... Fájt, és az érdekedet szolgálta...

A radikális megoldások szembesítenek minket a társadalom abszurditásával. Az igazságtalanságok szereznek érvényt a kritikai művészetnek (is). Az alkotóművészet demonstrálja a sikeres aktivitást. Cselekvő aktorként az élet, és a társadalmi események rendezői lehetünk. Nem pusztán a kapitalizmus által kínált lehetőségek között válogathatunk. Kiléphetünk a fogyasztói társadalom ideológiai börtönéböl, ha kitalálunk új lehetőségeket. Újra kell álmodni szürke társadalmunk megfakult morálját.

A tömeges radikális megmozdulások rémképei abszolút relevánsak. Körülöttünk - az egész kapitalista tömbben - egyre gyakrabban borulnak lángba az utcák, gyakoriak a lakosság és az uralkodó elit rendfenntartó szerveinek konfliktusai stb. Csak Magyarországon egyfajta hírzárlat uralkodik, mivel a kormánypropaganda: médiamonopólium. Gyakorlatilag a többségi népességhez eljutó csatornákat zsebre vágta a Fidesz. Az ÁSZ minden ellenzéket ütő ítélete egyedül a kormánypártot, és az azt kritizáló viccpártot hozta jó helyzetbe. (Bár csak ez utóbbi mondhatja el magáról, hogy a teljes összeget fizette a plakáthelyekért.) A Fidesz plakátkampányának bírálata nem jutott el hozzám - pedig számos párhuzamos médiafelületet vizsgálok rendszeresen...
26057864_1704215872969589_2065405974_n.jpg

Felmerül a kérdés, hogy: mi is az a: REND? Miért akarja az uralkodó elit megóvni a jelenlegi társadalmi sémákat, ha egyszer ezek alkalmatlannak bizonyultak arra, hogy megteremtsék a KÖZJÓT? A kormányt nem a választások legitimálják, hanem A NÉP ÉRDEKEINEK KÉPVISELETE. Ezt maga az elit is elismeri, mikor azt állítja, hogy nem demokratikus, hanem ILLIBERÁLIS államban élünk: egy szóval A VÁLASZTÁSOK NEMIGEN befolyásolják az államvezetést - ami identitászavarában berendezkedett 20-30 évre - pusztán a hagyományok. Az ELLENZÉK nagy szerencséjére, országunkban egyedülálló hagyománya van az UTÓLAGOS LEGITIMÁCIÓnak - a nemzetközi politológiai szakirodalom gyakori hivatkozásaival ezt jól tükrözi.

 

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://szoveg-kozotti-let.blog.hu/api/trackback/id/tr9713512263

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.